Vuoden 2019 puoluekokous pidetään Porissa 14.-16.6. Olen puoluekokouksessa ehdolla puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajaksi.

Viime vuodet olen tehnyt politiikkaa pääasiassa paikallistasolla, mutta aiemmin 2010-luvulla olen toiminut muun muassa puolueen koulutuspoliittisessa työryhmässä sekä vero- ja talouspoliittisessa työryhmässä. Puoluevaltuuskunnan seuraavalla kaksivuotiskaudella vihreät valmistautuvat niin kunta- kuin maakuntavaaleihin ja uskon, että oma paikallinen, aluellinen sekä valtakunnallinen kokemukseni olisi puolueelle ja puoluevaltuuskunnalle hyödyksi tällä kaudella.

Tiivistetty ansioluetteloni löytyy tämän tekstin lopusta.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat joiden vuoksi olen ehdolla?

1) Vihreiden poliittinen työ on ollut aina kunnianhimoista ja edistyksellistä. Niin sen on oltava jatkossakin! Ohjelmatyön ohella valtuuskunta on kuitenkin myös tärkeä sisäisen keskustelun foorumi, mikä korostuu nyt hallitusvastuun aikana. Oman puolueurani aikana tämä on kolmas kerta, kun olemme hallituksessa ja kaikki aiemmat kerrat ovat jossain vaiheessa lisänneet puolueen sisäisen keskestelun tarvetta. Puoluevaltuuskunnan tehtävä on toimia linkkinä puolueen johdon ja puolueyhdistysten välillä. Koen, että puheenjohtaja- järjestö- ja politiikkakokemukseni myötä olisin sopiva henkilö puoluevaltuuskunnan puheenjohtajistoon tällaisena aikana.
Hallitusvastuun rinnalla meidän on toki katsottava koko ajan yhtä hallituskautta pidemmälle. Emme voi tuijottaa vain hallitusohjelmaa, vaan meidän on omassa ohjelmatyössämme esitettävä tulevaisuuden ratkaisuja ei vain 2020- vaan myös 2030- ja 2040-luvuille.

2) Puolueen ohjelmatyötä on viety viime vuosina hyvään suuntaan ja jäsenistöä on osallistettu ohjelmien valmisteluun. Mielestäni puolueen pitää jatkaa sitä työtä ja kehittää vakiintuneempia toimintamalleja ohjelmatyön jalkauttamiseksi piireihin ja puolueyhdistyksiin. Puoluevaltuuskunta, ja isoimpien ohjelmien osalta puoluekokous, hyväksyvät poliittiset ohjelmamme, mutta kokemukseni mukaan jäsenemme kaipaisivat nykyistä enemmän mahdollisuuksia osallistua poliittisten kysymysten käsittelyyn.

3) Kunta- ja maakuntavaaleissa meillä on vielä paljon tekemistä. Suomessa on yhä paljon kuntia, joissa ei ole lainkaan vihreitä kuntavaalilistoja tai valtuustossa on vain yksi vihreä valtuutettu. Kunta- ja maakuntavaaleihin valmistauduttaessa on huomioita sekä ne kaupungit, joissa kamppailemme suurimman puolueen paikasta että ne kunnat, joissa jalkamme on vasta valtuuston oven välissä. Näiden kahden päädyn väliin mahtuu lisäksi useita erilaisia toimintaympäristöjä, joissa toimivia vihreitä meidän on kyettävä tukemaan entistä paremmin. Oman taustani tähden olen kiinnostunut olemaan mukana kunta- ja maakuntavaalien valmistelutyössä.

Kuka Jukka?

Olen 34-vuotias turkulainen toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Kuluvalla kuntavaalikaudella toimin Turun kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtajana. Politiikan ulkopuolella kirjoitan kulttuurihistorian väitöskirjaa vegetarismin historiasta Suomessa ja opettelen kaupunkiviljelyä Turun Linnanfältissä. Alun perin olen kotoisin Joensuusta, mistä muutin Turkuun vuonna 2005.

Tiivis ansioluetteloni:

VIHREÄ LIITTO
-Vero- ja talouspoliittisen työryhmän jäsen 2014-2015.
-Koulutuspoliittisen työryhmän jäsen 2010-2011.

TURUN VIHREÄ KUNNALLISJÄRJESTÖ
-puheenjohtaja 2015-2017
-varapuheenjohtaja 2012

TURUN VIHREÄT NUORET
-puheenjohtaja 2012
-hallituksen jäsen 2011

TURUN KAUPUNKI
-kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja 2017->
-kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja 2017->
-kaupunginhallituksen edustaja kasvatus- ja opetuslautakunnassa 2017->
-kaupunginhallituksen jäsen 2013-2017
-kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen 2013-2017
-kaupunginhallituksen edustaja Turun seudun joukkoliikennlautakunnassa 2013-2017
-kaupunginvaltuutettu 2013->
-lukio- ja ammattiopetuslautakunnan jäsen 2010-2012

KESKEISET TYÖSUHTEET 2010-LUVULLA
-projektitutkija, Turun yliopisto 2015, 2018-2019
-projektitutkija, Turun museokeskus 2016-2018
-f2f tiiminvetäjä, Greenpeace 2015
-koulutuspoliittinen asiantuntija, Turun yliopiston ylioppilaskunta 2010-2013

Categories: Politiikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *