Parhaillaan on käynnissä minun ja Niinan yhteinen viikon mittainen kampanja kivemman Turun puolesta! Meidän mielestämme Turku voisi näyttää kivemmalta ja kaupunkitilaa voisi suunnitella enemmän niin, että ihmisille olisi mukavaa tekemistä ja viihtyisiä paikkoja.

Julkaisemme joka päivä yhden kuvan siitä, miten pienillä teoilla voimme rakentaa Kivempaa Turkua!

Kuvat: Maiju Oikarinen

1) Värikästä venailua!

Lähivuosina Turku joutuu uusimaan suuren osan bussipysäkeistään. Sen voi nähdä kuluna tai mahdollisuutena uudistua ja ideoida ns. pysäkin ulkopuolelta. Väriä, taidetta ja toiminnallisuutta bussipysäkeille!

 

2) Julkinen sauna Aurajokeen!

Eikö olisi mukavaa, jos keskustassa olisi lisää uimapaikkoja? Tuodaan kesäisin Aurajokeen kelluva uima-allas ja muutetaan se talvisin laiturisaunaksi. Turku ansaitsee hienon julkisen saunan kaikkien käyttöön!

 

3) Ny rillataan!

Keskustan puistot ovat osa meidän kaupungin lumoa. Nykyään puistoissa ei saa kuitenkaan grillata. Mutta eikö olisi hauskaa jos voisi? Perustetaan puistoihin grillipaikkoja, jotka on helppo pitää kunnossa.

 

4) Katot käyttöön!

Uusia asuntoja rakennettaessa ja vanhoja korjatessa kattopinta-ala on hyödynnettävä asukkaiden käyttöön. Rakennetaan taloihin kattoterasseja ja kannustetaan perustamaan viherkattoja sekä kattopuutarhoja kaupunkikuvan monipuolistamiseksi ja kerrostaloelämän vilkastuttamiseksi.

 

5) Parempia parkkiruutuja!

Otetaan käyttöön Parklet-käytäntö, jossa kivijalkayrittäjä tai kansalaisjärjestö voi ehdottaa parkkiruudulle parempaa käyttöä ja vuokrata ruutuja esimerkiksi terassipaikkoja varten.


 

6) Pelit kaupungintalolta jokirantaan

Voisiko keskustassa olla mukavia ilmaisia ajanviettopaikkoja? Tuodaan jokivarsille ja puistoihin pingispöytiä, petankkikenttä sekä ulkoshakki. Tehdään yhteistyössä yrittäjien tai kaupungin matkailupisteen kanssa välinevuokraamopalveluita keskustan kortteleihin.

 

7) Viljellään kivaa kaupunkia jatkossakin!

Vakinaistetaan kesällä 2016 alkanut omaehtoinen kaupunkiviljely tuomalla viljelylaatikoita turkulaisten käyttöön joka vuosi.

Categories: Politiikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *