Syyskuun valtuustossa Vihreiden valtuustoryhmä jätti oheisen valtuustoaloitteen Turun kävelykeskustan kokeiluluontoisesta laajentamisesta. Kauppiaskadun muuttamista kävelykaduksi on aiemmin esitetty mm. Turun vihreiden omassa keskustan kehittämisohjelmassa. Ajatus aloitteen mukaisesta kokeilusta syntyi menneenä kesänä, kun Niinan kanssa kuljimme Helsingissä ja fiilistelimme Vaasankadun vastaavaa koetta.

Kävelykeskustan keskustan kehittämisen osalta pallo on nyt (taas) heitetty muille puolueille. Toivottavasti ensi kesänä voin istua Cosmicin tai Teerenpelin terassilla ja katsella joen suunnasta keskustaan kulkevia, kesäisen iloisia ihmisiä.

VALTUUSTOALOITE KAUPPIASKADUN KÄVELYKATUKOKEILUSTA

Turun vihreiden valtuustoryhmä esittää, että Kauppiaskatu muutetaan kesällä 2014 Eerikinkadun ja Linnankadun välillä kokeiluluontoisesti kävely- ja pyöräilykaduksi.
Kauppiaskadun muuttaminen kävelykaduksi on esiintynyt säännöllisesti Turun keskustan kehittämistä koskevissa suunnitelmissa. Kauppiaskadun Eerikinkadun ja Linnankadun välisen alueen rauhoittaminen autoliikenteeltä parantaisi kulkuyhteyttä jokirannasta torille ja mahdollistaisi katualueen hyödyntämisen Kauppiaskadun yrittäjien ja ravintoloitsijoiden käyttöön.

Kirjastosillan valmistuttua syksyllä 2013 jokirannan ja kauppatorin välisen pyöräily-yhteyden kehittämistarve on ilmeinen ja Kauppiaskadun rauhoittaminen autoliikenteeltä mahdollistaisi turvallisen ja sujuvan pyöräilyn Kirjastosillalta kauppatorille.

Kauppiaskadun rauhoittaminen autoilulta tarkoittaa väistämättä muutoksia myös ympäröivien katualueiden liikenteeseen, mikä on asian valmistelussa huomioitava.

Yritysvaikutusten osalta kokeilun arviointi kannattaa toteuttaa kahdessa osassa ennen ja jälkeen kokeilun.
Me allekirjoittaneet esitämme, että Kauppiaskatu muutetaan kesällä 2014 Eerikinkadun ja Linnankadun välillä kokeiluluontoisesti kävely- ja pyöräilykaduksi.
Turussa 23.9.2013
Jukka Vornanen
Elina Rantanen
Katri Sarlund
Tuija Ollikkala
Janina Andersson
Mikko Laaksonen
Niina Ratilainen
Mikaela Sundqvist
Saara Ilvessalo
Roda Hassan

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *