(Turun nuorten valtuutettujen yhteinen mielipidekirjoitus. Julkaistu Turun Sanomissa 2.3.)

Eduskunnan lakivaliokunta päätti 27.2. kokouksessaan viedä tasa-arvoisen avioliittolain eteenpäin vaikeamman kautta. Täpärästi äänestyksen voittanut kielteinen kanta varmistaa sen, että ennen kuin lakialoite voi edetä eduskuntaan, tarvitaan asiasta kansalaisaloite. Tasa-arvoisen avioliittolain toteuttaminen on nyt kansan käsissä.Samaa sukupuolta olevien avioituminen on mielestämme ihmisoikeus. Suomen tulee liittyä muiden Pohjoismaiden joukkoon ja toteuttaa yhdenvertaisuutta avioliittolainsäädännössä.
Valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti. Eduskunnan suureen saliin on saatava päätettäväksi aloite, jonka takana suuri osa kansasta ja 76 kansanedustajaa jo on.

19.3. avautuu kansalaisaloite, joka etenee eduskunnan käsittelyyn sen saatua 50 000 allekirjoitusta taakseen. Tahdon 2013 -liike vie kansalaisaloitetta eteenpäin järjestämällä paikallisia tapahtumia, tempauksia ja nimien keruuta.

Yhdenvertaisuuden edistämiseen voi osallistua aloitteen allekirjoittamalla, sekä osallistumalla Tahdon 2013 -liikkeeseen. Me nuoret valtuutetut tulemme allekirjoittamaan aloitteen ja toivomme mahdollisimman monen myös niin tekevän, jotta lakialoite saadaan asianmukaiseen käsittelyyn.

Niina Ratilainen,
Li Andersson,
Saara Ilvessalo,
Lauri Kattelus,
Elina Sandelin,
Saara-Sofia Sirén,
Tuomas Viljamaa,
Jukka Vornanen

 

Kategoriat: Politiikka

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *