Kevään aikana poliittinen kirjoittaminen jäi hieman vähemmälle, sillä maalis- huhtikuussa suurin osa kirjoitusajastani meni graduni viimeistelyyn. Nyt kun opinnäytteeni on kansissa, palaan taas aiempaan päiväjärjestykseeni täällä verkossa.  Vuonna 2012 aloittamani kulttuurihistorian pro gradu -tutkielmani kirjoitin modernin vegetarismin saapumisesta Suomeen 1800-luvun lopulla.

Kunnallispolitiikan saralla vuosi on edennyt odottavissa tunnelmissa, sillä kaikki suuret päätökset on keskitetty tulevaan ns. Uudistamisohjelmaan. Uudistamisohjelmassa ratkaistaan tämän ja ensi vuoden keskeiset uudistus- ja leikkaustoimet. Eduskunnan viime syksynä tekemien valtionosuusleikkausten jälkeen kaupungin talous uhkaa painua tulevina vuosina useita kymmeniä miljoonia alijäämäiseksi. Paras lääke taloustilanteen helpottamiseen olisi työllisyysasteen parantaminen, johon kaupungin osalta tähdätään mm. Kupittaan, Logomon ja Telakan alueille kohdistuvilla kehitystoimilla.

Perusteellisemmin kirjoitan taloustilanteesta Uudistamisohjelman käsittelyn yhteydessä kesäkuussa.

Joukkoliikennelautakunnassa käytännössä kaikki huomio kohdistuu tällä hetkellä seudullisen joukkoliikenteen valmisteluun. Uusi Turun, Raision, Kaarinan, Naantalin, Ruskon ja Liedon yhteinen Föli-joukkoliikenne aloittaa toimintansa 1. heinäkuuta. Kuntarajat ylittävän joukkoliikenteen synnyttäminen ei ole ollut täysin kivuton prosessi ja tulevaisuus näyttää,

Kategoriat: Politiikka

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *