Föllärit tulivat Turkuun kolme vuotta sitten. Keltaiset pyörät kotiutuivat nopeasti kaupunkikuvaan. Käyttöjärjestelmän bugit ovat aiheuttaneet vuosien varrella ongelmia ja päänvaivaa, mutta muuten kaupunkipyörät ovat olleet hyvä lisä Turun joukkoliikennepalveluihin.

Fölläreiden ensimmäinen kilpailutuskausi loppuu tänä keväänä, toukokuussa 2021. Uutta kilpailutusta ei ole vieläkään aloitettu ja viime syksynä näytti hetken siltä, että kaupunkipyörien taru jää Turussa lyhyeksi. Vihreiden mielestä Fölläreistä luopuminen olisi ollut tässä kohtaa virhe ja aloitteestamme puolueet sopivat talousarvioneuvotteluissa, että nykyiselle sopimuskaudelle neuvotellaan jatko kesän 2021 yli ja uusi kaupunkipyöräjärjestelmä kilpailutetaan viimeistään kesäksi 2022. Näin sopimusten välinen katko osuisi talvi- eikä kesäkaudelle.

Kaikkein parasta olisi tietysti ollut, jos uusi sopimus ja järjestelmä olisi kilpailutettu heti vanhan jatkoksi, mutta epäselväksi jääneistä syistä kilpailutusta ei käynnistetty riittävän ajoissa.

Nykyisen palveluntarjoajan Nextbike Polskan kanssa on neuvoteltu ensi kesän mittaisesta jatkosta ja kaupunginhallitus hyväksyi eilen asiaa koskevan sopimuksen. Nykyiset Föllärit ovat käytössä 30.9. asti.

Toivottavasti myös uuden järjestelmän kilpailutus saadaan pian käyntiin ja kesästä 2022 alkaen Turussa on entistä parempi ja laajempi kaupunkipyöräjärjestelmä!

Kategoriat: Politiikka