Mielipidekirjoitus arkisesta, mutta kuntademokratian kannalta tärkeästä aiheesta.  Julkaistu 10.1. Turun sanomissa otsikolla ”Kansa ei pääse kaupungin kansalaisseminaariin”.

Turun kaupunki järjestää 10.1. kansalaisseminaarin kaupunkikeskustan kehittämisestä. Tilaisuudessa esitellään ”Turku 2031” –visio, ja kuntalaisilta toivotaan kommentteja paikan päällä. On erittäin hienoa, että tällaisia tilaisuuksia järjestetään, mutta olisi vielä hienompaa, jos työssäkäyvät turkulaiset voisivat niihin osallistua. Kansalaisseminaarin järjestäminen arkipäivänä yhden ja neljän välillä on vain näennäisdemokraattista osallistamista, eikä palvele tarkoitustaan.

Valitettavasti tämä kerta ei ole ensimmäinen, ja on vaikea keksiä järkeviä syitä siihen, miksi tällaisia seminaareja ei järjestetä neljän jälkeen. Virka-ajoista se ei voi olla kiinni, koska iltatyötä tehdään lähes päivittäin esimerkiksi lautakuntien ja valtuuston kokousten yhteydessä. Mikäli taas seminaarin sisältö halutaan tiedotusvälineille ajoissa, voidaan se varmistaa erillisellä tiedotustilaisuudella. Kansalaisseminaarien päätehtävä on kansalaisten kuuleminen ja sillä ehdolla ne on järjestettävä.

Jukka Vornanen


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *