Arvon puoluekokousväki!

Eurovaalien jälkeen Vihreä lanka uutisoi:
”Vihreät vahvoilla Ruotsissa, Luxemburgissa ja Itävallassa”

Näistä maista Ruotsissa ja Luxemburgissa vihreiden kannatus oli vaaleissa 15 prosenttia. Viisitoista prosenttia, jolla täällä Suomessa vihreät olisivat olleet eurovaalien kolmanneksi suurin puolue.

Näistä kolmesta maasta kahdessa Vihreillä on käytössään kahden puheenjohtajan malli. Näyttäisi siis siltä, ettei vallan jako puolueessa vähennä valtaa puoluekentällä.

Täällä on tänään puhuttu paljon suomalaisesta poliittisesta kulttuurista ja siitä, ettei kahden pj:n malli toimi suljettujen ovien takana käytävissä neuvotteluissa.

Mä haluaisin muistuttaa, että loputtoman pragmatismin sijaan meidän periaatteisiin kuuluu juuri tällaisten piintyneiden toimintatapojen haastaminen ja politiikan suljettujen ovien avaaminen.

Olen todella surullinen, jos nämä periaatteet on hyljätty ja niiden mukaiseen muutokseen ei uskota.

Arvon vihreät!

Ei määritellä meidän toimintatapoja sen mukaan mitä muut meistä ajattelee. Määritellään meidän toimintatavat sen mukaan mihin uskotaan.

Eilen täällä lavalla Ville Niinistö ja Outi Alanko-Kahiluoto pitivät erinomaiset puhennvuorot. Mä olisin hyvin voinut kuvitella, että siinä puhuivat puolueen kaksi puheenjohtajaa. Kahden puheenjohtajan malli ei vieraannutta ihmisiä puolueesta, vaan antaa puolueelle useamman ääneen ja lisää samaistumiskohteita.

(Puoluekokous päätti lopulta, että vihreät jatkavat yhden puheenjohtajan mallilla. http://yle.fi/uutiset/vihreat_sanoi_ei_kahdelle_puheenjohtajalle/7284783 )


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *