Puutarhakadun pyörätiesuunnitelma hyväksyttiin tänään kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa. Suunnitelmaa on etukäteen kritisoitu, koska yhteys toteutetaan kaksisuuntaisena kadun toiselle puolelle. Ymmärrän kritiikin, mutta olen iloinen tästä tänäänkin tehdystä päätöksestä.

Humalistonkadun ja Puutarhakadun pyöräteitä on jemmattu vuosien ajan poliittisesti takalukitussa pöytälaatikossa. Nyt laatikko on auki ja hankkeet saadaan eteenpäin.

Oheisessa kuvassa on Humalistonkadun ja Puutarhakadun risteys. Kartaan on merkitty vaaleanpunaisella Humalistonkadun pyöräkaistat ja vaaleansinisellä Puutarhakadun tuleva pyörätie. MINKÄ LISÄKSI: Kartan vasempaan laitaan Puutarhakadulle tulee kaupunkipyöräasema! (Yksi kolmestakymmenestäneljästä)

Hieman sillisalaatiltahan tämä kokonaisuus vielä näyttää, mutta pala palalta suunnittelu saadaan parempaan kuntoon. Vuodenvaihteessa pyörätiesuunnitelmien käsittely siirtyy kiinteistöliikelaitoksen johtokunnasta kaupunkiympäristölautakuntaan jota puheenjohtaa vihreiden Saara Ilvessalo. Kaupungin uusi pyöräilyn kehittämisohjelma on parhaillaan lausuntokierroksella ja tuodaan päätöksentekoon keväällä. Keskustan pyörätieverkon parantamiseen on jo nyt budjetoitu yli miljoona per vuosi koko vaalikauden ajan.

Töitä riittää siis edelleen, mutta uskon ja tiedän jo nyt, että vuonna 2021 Turku on huikean paljon nykyistä parempi pyöräilykaupunki!

Kategoriat: Politiikka