Puoli vuotta sitten kokoomusopiskelijat olivat riemurinnoin torjumassa opintotuen indeksiä ja tänään he puolustavat kiimassa kokoomuksen etupainotteista opintotukimallia.

Emäpuolueeseen verrattuna kokoomusopiskelijat ovat kuitenkin asteen verran rehellisempiä ja kertovat suoraan minkälaista maailmankuvaa edustavat. Opiskelijajärjestön puheenjohtaja linjaa pikkujellonien nettisivuilla:

On tietysti kamalan ikävää, että kaikki eivät voi valmistua yrityselämän johtajiksi, lääkäreiksi ja diplomi-insinööreiksi. Turha sitä on silti kadehtia, sillä Suomessa jokaisella on mahdollisuus siihen kykyjensä mukaan. Eri alojen opiskelijoiden epätasa-arvosta tuskin voi puhua, koska jokaisella on ylipäätään mahdollisuus valita opiskelualansa itse. Joku vastuu itsestään ja valinnoistaan pitää olla ihmisellä itselläänkin eikä aina olla naukumassa valintojensa takuumieheksi valtiota ja sen rahapussia.

Surkea on se maailma, jossa yhteiskunta järjestäytyy menestysalojen ehdoilla. Surkea on se maailma joka ei arvosta kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimusta. Pimeistä pimein on se rotko, jossa taidealan opiskelijat tuomitaan epäonnistujiksi.

Hävetkää. Hävetkää ja hävitkää vaalit.

Kategoriat: Politiikka

2 kommenttia

Aku Aarva & #183;19/01/2011 21:48

Hienosti on kirjoittaja nostanut esiin kappaleen ja vieläpä onnistunut irrottamaan sen asiayhteydestä. Kirjoittaja on myös onnistunut välttämään selkeästi esiin nousevan sarkastisen sävyn, joka kyseisessä kappaleessa on.

Ydinasiana tässä on mielestäni se, että ihmisten pitää itse ottaa vastuuta valinnoistaan ja jokaisella Suomessa on mahdollisuus opiskella miksi tahansa: oli kyse sitten lääkäristä tai muusikosta. Nimenomaan kykyjensä mukaan eli turha kouluttaa ihmistiä lääkäriksi jos pyörtyy nähdessään verta. Tai ihmistä joka ei ole musikaalisesti lahjakas muusikoksi.

Jukka & #183;21/01/2011 10:56

Mutta entäpä kun lahjakas lääkäriopiskelija ja lahjakas taidealan opiskelija joutuvat etupainotteisen opintotuen takia epätasa-arvoiseen asemaan?

Hienosti ohitit alakohtaiset erot ja sen millä ehdoilla meidän pitää koulutusta järjestää. Kokoomuksen politiikka tukee jo valmiiksi menestyviä aloja ja riuduttaa henkisen kasvumme kannalta merkittäviä aloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *