Energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön lisääminen ovat jo vuosia olleet keskeinen osa ilmastopoliittista keskustelua. Kestävien ja rohkeiden kansallisten päätösten aika on nyt. Kevään eduskuntavaalit vaikuttavat paitsi maamme sisäisiin ratkaisuihin, myös siihen mitä tavoittelemme Pariisin ilmastoneuvotteluissa loppuvuodesta. Kuluvan vuoden aikana energia- ja ilmastopolitiikan on oltava prioriteettilistan kärjessä.

Eilen käynnistetty Energiaremontti2015-kampanja istuu pääpiirteissään vihreiden energiapoliittisiin tavoitteisiin kuin sähköbussi liikenteeseen. Vapaaehtoisvoimin pyöritetyn kampanjan sopii toivon mukaan puoluepoliittisesti sitoutumattomana muillekin, vaatiihan muutos yhteistyötä ja tahtoa puoluepoliittisen kantaan katsomatta. Itse asiassa ryhmä poliitikkoja kaikista eduskuntapuolueista onkin jo julkaissut kannanoton, joka vaatii energiaremonttia hallitusohjelmaan!

Energiaremontti2015-kampanja ammentaa inspiraationsa kymmenen professorin kevättalvella 2014 julkaisemasta kannanotosta “Kasvua ja työllisyyttä uudella energiapolitiikalla”. Energiaremontti2015-kampanjan tavoitteena on siirtää Suomi uuden hallitusohjelmakirjauksen ohjeistamana kokonaan kestävään, uusiutuvaan energiaan ja että muutos käynnistetään välittömästi. Kampanjasivustoa www.energiaremontti2015.fi lainaten:

Hallitusohjelma, joka innostaisi puolueita ja suomalaisia kansalliseen energiaremonttiin, sisältäisi selkeän linjauksen siitä, että Suomi siirtyy käyttämään ainoastaan uusiutuvaa energiaa vuoteen 2050 mennessä ja että muutos alkaa välittömästi. Kivihiilestä luovuttaisiin 2025 mennessä, lopuistakin fossiilisista polttoaineista sähkön ja lämmöntuotannossa viimeistään vuoteen 2035 mennessä ja tiekarttaa tavoitteisiin pääsemiseksi alettaisiin laatia välittömästi.

Kampanjalla ei tavoitella muutosta jo myönnettyihin ydinvoimalupiin, eikä kampanja aja olemassa olevien ydinvoimaloiden alasajoa. Tärkeintä on, että kaikki tästä eteenpäin tehtävät päätökset johtavat täysin uusiutuvilla toimivaan järjestelmään. Energiatehokkuuden parantaminen, kestävän uusiutuvan energian lisääminen, älykkäiden järjestelmien käyttöönotto, lähienergian esteiden poistaminen sekä cleantech-viennin kasvu ansaitsevat kaikki omat paikkansa hallitusohjelmassa.Siis:
Tehdään uusiutuvan energian käytöstä edullista ja helppoa. Luodaan uusia työpaikkoja ja korkean teknologian vientiä.

Oletko sinäkin mukana? Haasta mukaan myös kaverisi ja äitisi!

Allekirjoittamalla kampanjan vetoomuksen vaadit, että Suomessa vapautetaan hyvä energia. Liittymällä vapaaehtoiseksi voit tehdä vielä paljon enemmän.
Tietoa kampanjaan jo liittyneistä eri alojen tukijoista löytyy täältä ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin täältä.

Vapautetaan hyvä kotimainen energia yhdessä!


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *