Toriparkkikaavan henkiinherääminen on herättänyt myös toriparkkia vastustavan kansanliikkeen. Torstai-iltana Koulussa pidetyssä palaverissa oli paikalla kymmenkunta puoluepoliittista ja sitoutumatonta Turku-aktiivia. Tapaamisen henki oli selvä: Nyt on karistettava viime metrien taisteluväsymys! Vuosien 2008 ja 2009 kansalaisaloitekampanja huomioiden olisi sääli jos toriparkki hyväksyttäisiin juuri kun syksyn kunnallisvaalit ovat lähestymässä. Istuva valtuustohan hylkäsi jo helmikuussa 2009 yli 13 000 turkulaisen aloitteen toriparkkikansanäänestyksen järjestämisestä.

Toriparkittoman keskustan tueksi tarvitaan nyt kunnon loppurutistus!

Kampanjan seuraava suunnittelupalaveri pidetään sunnuntaina klo 15 Koulussa (Tervetuloa!). Tähän mennessä on päätetty seuraavaa:

-Vaikka adressien vaikuttavuus on nykypäivänä kyseenalainen, tarvitaan Toriparkki Oy:n yrittäjäkyselylle jokin vastapaino. Kaupunkilaisten laajempi mielipide on saatava näkyviin ja sen vuoksi alamme taas keräämään nimiä listaan.
-Nimien kerääminen aloitetaan vappupäivänä 1.5.
-Kampanjan tiedotustilaisuus pidetään 2.5. (samana päivänä kauppatorin kaava on ensimmäisessä lautakuntakäsittelyssä)
-Toriparkin vastainen mielenilmaus järjestetään torilla 7.5. klo 17 alkaen. (päivää ennen toista lautakuntakäsittelyä)

Lautakuntakäsittelyn jälkeisistä suunnitelmista tiedotetaan 2.5. tiedotustilaisuudessa.

Levittäkää sanaa ja allekirjoittakaa adressi jo vappuna! (nimiä kerätään suurimmissa vapputapahtumissa) Merkatkaa myös 7. päivän mielenilmaus kalentereihinne!

Vakuutetaan Turun päättäjät siitä, että keskustaa voi kehittää ilman toriparkkiakin!

Toriparkkikaavan oletettu käsittelyjärjestys on seuraava:2.5. ensimmäinen lautakuntakäsittely ympäristö ja kaavoituslautakunnassa (kaava jää todennäköisesti pöydälle)
8.5. toinen lautakuntakäsittely

Mikäli kaava etenee lautakunnan toisessa käsittelyssä,
13. – 15.5. ensimmäinen käsittely kaupunginhallituksessa (päivä ei ole vielä varma) (kaava jää todennäköisesti pöydälle)
28.5. toinen käsittely kaupunginhallituksessaMikäli kaava etenee valtuustoon,

4.6. ensimmäinen valtuustokäsittely
18.6. toinen valtuustokäsittely
Kategoriat: Politiikka

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *